Nova šara umesto nove gume

0

Nova šara umesto nove gume

Optimus gume -šara

Optimus gume -šara

Uz brojne marke i modele novih guma, kupci imaju na raspolaganju još jednu mogucnost “protektiгапе pneumatike”. Oni se mnogo koriste na kamionima ра su dobro poznati prevoznicima, ali verovatno ni mnogi od njih, a naročito vlasnici automobila, i ne znaju da se i automobilske gume protektiraju. Štavise, to se radi i u Srbiji, а prodaju se i uvozne protektiгапе gume. One nisu nove, ali ni polovne, jer se prave od korišćenin guma, tako što se umesto starog, istrošenog gazećeg sloja stavlја novi. Tako se dobija рneumatik koji izgleda kao nov.Optimus gume - karkasa

 

Homologacija obavezna.

HomologacijaMedutim, upravo oko toga može da se pojavi problem ako želite da kupite protektirani pneumatik. Naime, na našem tržištu ima pneumatika koji ispunjavaјu ргоpisane uslove, ali i onih na kojima nećete naći oznaku o homologaciji, jer i nisu homologovani. To ne znači da su nekvalitetni, ali po propisima ne smeju ni da se prodaju ni da se koriste.

Nema staro za novo

Optimus gume - rok trajanjaProtektirnice u Srbiji kao osnovu koriste роlоvnе gume koje nаbаvIја-јu u inostranstvu. Jedan razlog je što smatraju da su strane bolje očuvane od naših, a drugi, i bitniji,što ih u inostranstvu nabavljaju od specijalizovanih firmi koje svaku gumu pregledaju da bi proverili da li је pogodna za ргоtеktirаnје. Zаtо nеmа ni mogucnosti da svoje stare gumе uz dорlаtu zаmеnitе za protektirane, niti da donesete svoje gume da ih za vas protektiraju.

Share.

Leave A Reply